
Granatæblesnitter med lakrids
Den klassiske hindbærsnitte i nye klæder. Hindbærsyltetøj og tivolikrymmel er erstattet med granatæblemarmelade, frysetørrede bær og lakridspulver. Snitter der hitter hos såvel store som små.
Ingredienser
Til ca. 10 snitter.
Bund:
100 g marcipan
150 g hvedemel
50 g flormelis
100 g smør
½ æg
Fyld og pynt:
100 g flormelis
lidt granatæblesaft
1 spsk røde, frysetørrede bær
1 tsk rålakridspulver
100 g granatæblemarmelade, kig efter det i helse-kosten, eller brug f.eks. hindbærmarmelade
Sådan gør du
Bunde:
Riv marcipanen, og kom marcipan, mel og flormelis i en skål. Skær smør i mindre stykker, og smuldr det i dejen. Saml dejen med ægget, og form den til en kugle.
Kom den på køl i cirka ½ time. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir (til den er ca. 3 mm tyk). Udstik små cirkler (ca. 5 cm i diameter) med en rund kageudstikker.
Bag bundene ved 200 grader i 6-8 minutter. Lad dem køle helt af.
Fyld og pynt:
Kom flormelis og granat-æblesaft i en skål, og rør det til tyk glasur.
Pynt halvdelen af bundene med glasur, frysetørrede bær og et drys lakridspulver.
Kom granatæblemarmelade på resten af bundene, og saml dem to og to.
PRØV OGSÅ: Hindbærsnitter med kokos
PRØV OGSÅ: Småkager med kakao og lakridscreme
PRØV OGSÅ: Hindbærshake og kardemommesnitter