Ingredienser
Arbejdstid: 25 min.
Koge/stege/bagetid: 40 min.
Fryse-egnet
Ingredienser:
1 sølvbede
250 g kogte kartofler (gerne en rest)
40 g revet ost – gerne parmesan el. lign.
40 g smuldret brød eller rasp
salt og peber
Sovs:
1 lille løg (finthakket)
1 fed hvidløg (finthakket)
1 spsk olivenolie eller smør
1 spsk hvedemel
¼ l mælk
1 laurbærblad
5 stk. hel sort peber
muskatnød
- Tænd ovnen på 220 grader og smør et ovnfast fad med smør eller olie.
- Start med sovsen: Steg løg og hvidløg bløde i en gryde med olie/smør og rør melet i. Varm igennem et par min. under omrøring og tilsæt mælken lidt ad gangen.
- Kog sovsen igennem under omrøring. Tilsæt laurbærblad og sort peber, skru ned og lad sovsen simre i mindst 10 min.
- Del sølvbeden i stilke og blade og skyl dem i koldt vand. Skær stilkene i mundrette stykker og snit bladene fint. Blancher dem i kogende, letsaltet vand: stilkene 4-5 min. og bladene med det sidste minut. Hæld det hele i et dørslag.
- Skær kartoflerne i skiver eller tern og bland dem med sølvbederne. Smag sovsen til med revet muskatnød, salt og peber og si den over grønsagerne. Vend rundt og fyld det i fadet. Drys med ost blandet med brød/rasp og sæt retten i ovnen ca. 20 min., til overfladen er gylden.