Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Opskrift på saft af blommer
Foto: Mikkel Adsbøl Brug sæsonens søde saftige blommer til en skøn blommesaft.

Blommesaft

Hjemmelavet blommesaft

Sensommerens søde blommer indbyder til at gå i køkkenet for at lave skønne kager, desserter, saft og syltetøj. Her koger vi en sød og læskende blommesaft.

clock 45 minutter
printer Print
plate 1 flaske blommesaft

1 kg blommer
evt. 20 g vinsyre eller citronsyre
4 dl vand
saften af 1 citron 500 g sukker

Sådan laver du blommesaft

1. Skyl blommerne, og halver dem. Tag stenene ud. Kog blommer, evt. vinsyre, vand og citronsaft sammen ca. 20 min. Kom det i en sigte, og dryp saften af ca. 1 time.

2. Kom saften i en gryde, og kog det op. Kom sukkeret i, og kog, til det er opløst. Kom saften i en ren og skoldet flaske. Opbevar saften i køleskab.

3. Kan tilsættes konserveringsmiddel efter anvisning på emballagen, hvis der ønskes lang holdbarhed, eller du kan fryse saften i passende beholdere.

TIP: Vinsyren giver saften en mere frisksyrlig smag. Saften blandes op med vand, når den skal serveres.

Se, hvad vi ellers skriver om: Saft og Drikke