Opskrift på saft af blommer

Foto: Mikkel Adsbøl Brug sæsonens søde saftige blommer til en skøn blommesaft.

Blommesaft

Hjemmelavet blommesaft

Sensommerens søde blommer indbyder til at gå i køkkenet for at lave skønne kager, desserter, saft og syltetøj. Her koger vi en sød og læskende blommesaft.

star star star star star
(4) Bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Total: 45 minutter
plate 1 flaske blommesaft

Ingredienser:

  • 1 kg blommer
  • evt. 20 g vinsyre eller citronsyre
  • 4 dl vand
  • saften af 1 citron
  • 500 g sukker

Sådan laver du blommesaft

  1. Skyl blommerne, og halver dem. Tag stenene ud. Kog blommer, evt. vinsyre, vand og citronsaft sammen ca. 20 min.
  2. Kom det i en sigte, og dryp saften af ca. 1 time
  3. Kom saften i en gryde, og kog det op. Kom sukkeret i, og kog, til det er opløst. Kom saften i en ren og skoldet flaske. Opbevar saften i køleskab.
  4. Kan tilsættes konserveringsmiddel efter anvisning på emballagen, hvis der ønskes lang holdbarhed, eller du kan fryse saften i passende beholdere.

TIP: Vinsyren giver saften en mere frisksyrlig smag. Saften blandes op med vand, når den skal serveres.

star star star star star
(4) Bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Saft, Blommer og Drikke