Billede 1 - Opskrift på saft af blommer

Hjemmelavet blommesaft

Sensommerens søde blommer indbyder til at gå i køkkenet for at lave skønne kager, desserter, saft og syltetøj. Her koger vi en sød og læskende blommesaft.

1 flaske blommesaft

Total:45 minutter

Ingredienser

Ingredienser:

  • 1 kg blommer
  • evt. 20 g vinsyre eller citronsyre
  • 4 dl vand
  • saften af 1 citron
  • 500 g sukker

SÅDAN GØR DU

Sådan laver du blommesaft

  1. Skyl blommerne, og halver dem. Tag stenene ud. Kog blommer, evt. vinsyre, vand og citronsaft sammen ca. 20 min.
  2. Kom det i en sigte, og dryp saften af ca. 1 time
  3. Kom saften i en gryde, og kog det op. Kom sukkeret i, og kog, til det er opløst. Kom saften i en ren og skoldet flaske. Opbevar saften i køleskab.
  4. Kan tilsættes konserveringsmiddel efter anvisning på emballagen, hvis der ønskes lang holdbarhed, eller du kan fryse saften i passende beholdere.