Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Ingefærsuppe
Foto: Maria Nørregaard Ingefærsuppe

Ingefærsuppe

Ingefærsuppe

En rigtig vitamin-booster med en frisk og lækker smag.

4
Print

250 kcal pr. portion
1 porre
1 stykke ingefær, ca. på størrelse med en tommelfinger
2 spsk oliven- eller kokosolie
peber
lidt frisk chili
1 spsk stærk karry
1 fed hvidløg,
fintsnittet skal og saft fra 1 økologisk citron
600 g hakket oksekød
½ blomkål
1 gul peberfrugt
1 l vand
salt
kokosmel
frisk persille 
Pynt evt. suppen med brøndkarse.

Sådan laver du ingefærsuppe:


1/ Skær enden af porren, skær den over på langs, og rens den for jord under koldt vand. Hak den groft. Skær skrællen af ingefæren, og riv, eller hak den fint. Kom porren og ingefær i en gryde med olie, peber, hakket chili, karry og hvidløg. Tilsæt citronsaft og -skal. Svits under jævn varme i ca. 4-5 min.

2/ Tilsæt derefter kødet. Det skal hverken formes eller forsteges. Lad retten simre under låg ca. 5-8 min.

3/ Hak blomkål og peberfrugt fint, og tilsæt dem sammen med vand. Lad suppen simre under låg i ca. 20 min. Smag suppen til med salt.

4/ Pynt evt. med kokosmel og frisk persille. Servér.

PRØV OGSÅ: Gryderet med oksekød, græskar og rødvin

SE OGSÅ på Hjemmet.dk: 6 skønne opskrifter med græskar

Se, hvad vi ellers skriver om: Ingefær