Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på gryderet med oksekød, græskar og rødvin
Foto: Line Thit Klein Gryderet med oksekød, græskar og rødvin

Opskrift på gryderet med oksekød, græskar og rødvin

Gryderet med oksekød, græskar og rødvin

En simreret, der tager tid – til gengæld rækker opskriften til to dage.

2 timer, 20 minutter
Print
Gryderet til 4 personer

Gryderet med oksekød, græskar og rødvin

20 g smør
1 kg oksekød, f.eks. gullaschkød
salt og peber
2 spsk ris- eller hvedemel
4 små løg
4 persillerødder
4 pastinakker
4 gulerødder
1/2 butternutsquash, ca. 300 g
2 spsk tomatpuré
4 dl rødvin
7 dl oksebouillon eller vand
1 lille bdt frisk rosmarin (kan udelades eller erstattes af timian)
2 fed hvidløg
1 citron, den fintrevede skal heraf

Sådan laver du grydret med oksekød, græskar og rødvin

Varm smørret op i en stor gryde. Skær kødet i tern på 2x2 cm. Brun kødet godt af på alle sider, og krydr imens med salt og peber. Drys mel over, og rør rundt. Skær alle grøntsagerne undtaget løg i tern på 2x2 cm. Skær løgene i både, og kom dem og grøntsagsternene i gryden sammen med tomatpuré, rødvin og bouillon. Bring grydens indhold i kog, og læg låg på. Lad det hele stå og simre sammen i 1-2 timer, til kødet er helt mørt.

Hak rosmarin og hvidløg fint, og bland med citronskallen. Vend blandingen i gryderetten ved servering.

Næste dag: Spæd evt. op med 1 dåse flåede tomater og lidt chili, og spis som tilbehør til pasta, kartoffelmos eller ris.

SE OGSÅ: 6 opskrifter med græskar

Se, hvad vi ellers skriver om: Simremad, Oksekød, Gullasch, Græskar og Hovedret