Ispinde med rabarber og rosenblade
Foto: Mikkel Adsbøl

Ispinde med rabarber og rosenblade

Når rabarberne begynder at dukke op, er det bare med at udnytte deres skønne smag i alt, hvad du kan finde på. De passer perfekt sammen med parfumerede rosenblade i en simpel is som her.

printer Print
plate 6-8 ispinde

600 g rabarber
5 hele kardemommekapsler
1 vaniljestang
50 g tørrede rosenknopper
2 dl vand
150 g rørsukker

Sådan gør du

  1. Skær rabarberne i små stykker.
  2. Kom dem i en gryde med vand, kardemomme, rosenknopper og vaniljestang. Bring det til kogepunktet, og lad det koge 5 min ved jævn varme.
  3. Tilsæt sukker, og kog videre til sukkeret er opløst. Tag gryden af varmen, og lad det trække 45 min.
  4. Sigt saften igennem et klæde, og hæld på ispindeforme.
  5. Kom et par rosenblade i hver ispind. Sæt på køl, og nyd de forfriskende is på en lun forårsdag.
Se, hvad vi ellers skriver om: Rabarber, Ispinde og Tilbehør