Ispinde – de bedste opskrifter på hjemmelavede ispinde

Findes der noget bedre end en iskold ispind på en varm sommerdag? Her på siden finder du de bedste opskrifter på lækre hjemmelavede ispinde fra Hjemmet, Hendes Verden, boligliv, FIT LIVING & ALT for damerne. 

Når du laver dine egne ispinde, kan du selv bestemme både smag, konsistens og ikke mindst indholdet af sukker, farvestoffer og tilsætningsstoffer. Hos os finder du både ispinde med og uden sukker, og ispinde med frugt, fløde, yoghurt, bær og chokolade. Og du kan lave ispinde både på fløde, mælk eller yoghurt, eller lave ispinde med frugtsaft, saftevand eller frossen frugt. 

Læs mere

Nemme ispinde

Nu tænker du sikkert, at det er både er besværligt og dyrt at lave hjemmelavede ispinde, men det er det slet ikke – prøv f.eks. disse nemme ispinde, som ungerne sagtens selv kan være med til at lave: Super nemme ispinde med mango og jordbær eller disse skønne Lemonadispinde, der vitterligt ikke tager mange minutter at lave

Forme til hjemmelavede ispinde

Der findes et have af forskellige forme, du kan købe i butikkerne og på nettet – om foråret og sommeren har de fleste større supermarkeder også nogle gange fine ispindeforme på hylderne. Du kan også være heldig og at finde fine forme og pinde til ispinde i TIGER eller Søstrene Grene. Har du ikke en ispindeform, kan du bruge plastikkrus og dække dem med husholdningsfilm, inden du kommer dem i fryseren. Se f.eks. denne skønne opskrift på jordbæris på pind

Ispinde - jordbæris på pind

Ispinde i træ eller plastik?

I de fleste hobbybutikker kan du købe ispinde af træ – de giver dine ispinde et lidt rustiks og gammeldags look. Men de kan desværre ikke genbruges – det kan de fleste ispinde af plastik eller silikone som regel, så hvis du planlægger at lave mange ispinde hen over sommeren, vil de måske være en god ide at investere i en ispindeform og ispinde i en god kvalitet, der evt. kan gå i opvaskemaskinen, når du har bruget dem.

Ispinde uden sukker

Du kan sagtens lave ispinde uden sukker og du kan med lethed lave ispinde, der har et sukkerindhold der er MEGET lavere, end i færdigkøbte ispinde, eller frys-selv-is. Prøv f.eks. de super friske og lækre melonispinde, hvor sødmen fra honning og syrlighed fra lime giver en fin smag til den kaloriefattige melon. Se opskriften på melonispindene og to andre skønne ispinde med få kalorier her.

Du kan også gøre det super simpelt og lave disse lækre vandmelon-ispinde, som med garanti vil bringe lykke på en varm sommerdage.

Sunde ispinde

Disse bananis med chokolade er uden tilsat sukker – og vælger du at bruge en mørk chokolade med et højt kakaoindhold til overtrækket, er ispindene faktisk slet ikke så usunde. Se bare her. 

Ispinde uden æg

Hvis du ikke er så pjattet med at bruge æg til dine ispinde, så har vi fundet et par opskrifter på ispinde uden æg til dig her. Prøv f.eks. de lækre banan- og yoghurtispinde uden æg.  

Ispinde som dessert

Ispinde er mest til børn på varme sommerdage, men du kan faktisk sagtens servere ispinde som en festlig og afslappet dessert til en sommerfest eller grillaften. Her finder du nogle af vores lækreste opskrifter på ispinde, som fint kan bruges som dessert: Lav din egen’Magnum’: Chokoladeispinde med nøddedrys eller disse skønne hjemmelavede ispinde lavet af yoghurt og bagte bær – de er lynhurtige at lave og kræver ikke en ismaskine.

Så ligegyldigt om du er til ispinde med vanilje, jordbær, appelsin, mokka eller chokolade, så finder du med garanti en opskrift på hjemmelavede ispinde her på siden, som du kan bruge. Velbekomme!