Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Jordbæris på pind
Foto: Betina Hastoft

Jordbæris på pind - opskrift fra Hendes Verden

Jordbæris på pind

Parfaitis er nem is uden ismaskine. Og is, hvor man som i denne jordbæris pisker pasteuriserede æggeblommer med sukker. Herefter pisker man fløde til skum og vender i. Denne type is skal bare fryses, som den er. Du kan selvfølgelig godt fryse den på ismaskine, men det er ikke nødvendigt.

4-6 personer
Print

500 g jordbær
4 spsk. flormelis
6 past. æggeblommer, svarer til 3 af de små bægre
150 g flormelis
½ l piskefløde
evt. 4-6 engangsplastglas
4-6 træpinde (ispinde eller brug popcakepinde)

  1. Mix jordbærrene til puré i en foodprocessor eller blender sammen med de 4 spsk. flormelis.
  2. Pisk æggeblommer, flormelis og piskefløde, til det er cremet skum. Vend jordbærmassen i. Kom parfaitmassen i engangsplastglas eller en fryseegnet form, og frys isen mindst 4 timer. Du kan sætte et stykke husholdningsplastfilm over glassene, og stikke ispinde i, inden de stilles i fryseren.
Se, hvad vi ellers skriver om: Ispinde, Hjemmelavet is og Dessert