Lynsorbet med bær og kokosnød
Så nemme, så friske, så søde! Veganske og sukkerfri is – dette er den perfekte løsning, hvis du har glemt at lave dessert.
Giver ca. ½ liter
Ingredienser
- 5 dl frosne bær (af dem du bedst kan lide – vi kan lide en blanding af blåbær, brombær og hindbær)
- 1¼ dl kokosmælk
- 2 spsk ahornsirup af god kvalitet
Sådan gør du:
- Bland det hele i en foodprocessor og kør, indtil det er helt glat. Spis med det samme – på dette tidspunkt er konsistensen helt perfekt. Du kan også fryse det ned, og så lade det stå ved stuetemperatur i ca. 10 minutter, så det kan blive lidt blødt inden servering.
- TIL ISPINDENE
- Brug samme mængder som overfor, men erstat de frosne bær med friske bær og hæld puréen i ispindeforme.
- Hvis du har tid til det, så lav individuelle portioner med forskellig smag (jordbær, brombær, hindbær, osv.) og frys dem ned i striber og kom en smule almindelig kokosmælk imellem lagene, hvis du har lyst. Børn er helt tossede med dem!
- Opskriften er fra Gwyneth Paltrows nye kogebog ”Alt det Bedste”