Jens Jørgen Thorsen-kage

Foto: Columbus Leth En lækker marengskage som du ikke har smagt den før.

Jens Jørgen Thorsen-kage

Jens Jørgen Thorsen-kage

Denne marengskage stammer fra de tidligste år i Hahnemanns Køkken.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 8 Person(er)
Ingredienser

Karamelcreme:
100 g demerarasukker
5 dl piskefløde

Marengs:
6 æggehvider
300 g sukker
1 nip salt

Til toppen:
6 friske figner
50 g god mørk chokolade, mindst 60 % kakao

Sådan gør du

Lav karamelcremen dagen før, du laver kagen. Dæk bunden i en tykbundet gryde med sukkeret, og lad det smelte ved svag varme. Når det smeltede sukker er blevet lysebrunt, er karamellen færdig. Tilsæt ¼ af piskefløden, og bring blandingen i kog, mens du rører uafbrudt. Det tager noget tid, så vær tålmodig! Tag gryden af varmen, når blandingen er helt rørt sammen, rør den resterende piskefløde i, og hæld cremen i en skål. Dæk den til, og sæt den i køleskabet natten over.

Forvarm ovnen til 140 grader/varmluft. Lav marengsen. Pisk æggehviderne stive med en elpisker, tilsæt derefter halvdelen af sukkeret 1 spsk ad gangen, mens der piskes, til blandingen er blevet meget stiv. Vend det resterende sukker i, og tilsæt salt.

Læg bagepapir på 2 bageplader, tegn med blyant en cirkel med en diameter på 24 cm på hvert stykke. Vend papiret, så blyantsstregerne er nedad, men stadig synlige. Spred dejen ud i cirklerne, og bag marengsbundene i 1 time. Lad bagepapiret blive siddende på, og lad dem køle af på en bagerist. Fjern derefter papiret, og læg den mindst pæne bund på et kagefad.

Pisk den kolde karamelcreme igennem, til den er let og luftig. Fordel den på den nederste bund. Læg den anden bund ovenpå.

Skær fignerne i kvarter, og læg dem på toppen af kagen. Bræk chokoladen i mindre stykker, og smelt dem over vandbad i en lille skål, der tåler varme. Skålen må ikke røre vandet. Smelt chokoladen, og tag derefter gryden af varmen. Dyp en spiseske i chokoladen, og lav din egen Jens Jørgen Thorsen-kunst ved at "kaste" chokoladen på kryds og tværs hen over kagen. Prøv, om du kan undgå at pynte for meget af dit køkken samtidig ... Server kagen, når chokoladen er stivnet.

TIP! Du kan bruge andre frugter end figner, hvis ikke du kan skaffe dem.


PRØV OGSÅ: Trine Hahnemanns opskrift på kokosmakroner

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

610x200_woordy_dmjpg.jpg