Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Kransekage
Foto: Jesper Glyrskov og Stine Christiansen

Kalorielet kransekage - opskrift fra Hjemmet

Kalorielet kransekage

(1 kransekage/8 stykker)
Print

Kalorielet kransekage


100 g mandler
30 g dadler
1 æggehvide
5 g mørk chokolade, 70-80 %

Energi pr. person:
85 Kcal
Fedt:
5 %
Protein:
3 %
Kulhydrant:
6 %

  1. Skold og smut mandlerne. Rist dem på en tør pande et par minutter, til de begynder at tage farve.
  2. Tag lidt mandler og dadler fra. Kør resten i en minihakker til en ensartet marcipanmasse.
  3. Rør æggehvide i marcipanmassen.
  4. Hak chokoladen sammen med de mandler og dadler, der blev taget fra, til en chokolademasse.
  5. Rul marcipanmassen sammen omkring chokolademassen og tryk den lidt spids.
  6. Bag kransekagestykket i ovnen ved 200 grader i ca. 8 min.
  7. Del kransekagen i 8 mindre stykker ved servering. 
Se, hvad vi ellers skriver om: Kransekage, Kalorielet og Bageopskrifter