Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Kransekage
Foto: Jesper Glyrskov og Stine Christiansen

Kalorielet kransekage - opskrift fra Hjemmet

Kalorielet kransekage

Skøn kransekage med

plate (1 kransekage/8 stykker)
printer Print

Kalorielet kransekage


100 g mandler
30 g dadler
1 æggehvide
5 g mørk chokolade, 70-80 %

Energi pr. person:
85 Kcal
Fedt:
5 %
Protein:
3 %
Kulhydrant:
6 %

  1. Skold og smut mandlerne. Rist dem på en tør pande et par minutter, til de begynder at tage farve.
  2. Tag lidt mandler og dadler fra. Kør resten i en minihakker til en ensartet marcipanmasse.
  3. Rør æggehvide i marcipanmassen.
  4. Hak chokoladen sammen med de mandler og dadler, der blev taget fra, til en chokolademasse.
  5. Rul marcipanmassen sammen omkring chokolademassen og tryk den lidt spids.
  6. Bag kransekagestykket i ovnen ved 200 grader i ca. 8 min.
  7. Del kransekagen i 8 mindre stykker ved servering. 



Kalorier 85 kcal
Protein 3 g 14 %
Kulhydrat 6 g 31 %
Fedt 5 g 55 %
Kostfibre 1 g

Kalorieberegningen er på 1 kransekage.

Se, hvad vi ellers skriver om: Kransekage, Kalorielet og Bageopskrifter