Kornsboller bage opskrift
Foto: Nicolai Mørk

Kornsboller bage opskrift

5-kornsboller

5-kornboller perfekt til en sandwich

printer Print
plate 12 stk.

25 g gær
5 dl lunkent vand
1 tsk. groft salt
1 spsk honning
1 dl yoghurt naturel
125 g grovvalsede havregryn
125 g 5-kornsblanding
150 g fuldkornsspeltmel
400 g hvedemel
PENSLING:
1 sammenpisket æg
ca. 1 dl 5-kornsblanding

Sådan gør du:

Rør gæren ud i det lunkne vand. Tilsæt derefter yoghurt, havregryn, 5-kornsblanding, speltmel samt hovedparten af hvedemelet. Ælt dejen blød og smidig med yderligere mel. Dæk den til og lad den hæve lunt ca. 1 time. Slå dejen ned, ælt den godt igennem, form den til 2 pølser og del hver af dem i 6 stykker. Form dejen til boller og sæt dem på bageplader beklædt med bagepapir, tryk dem let flade og lad dem efterhæve tildækkede til dobbelt størrelse. Pensl bollerne med æg og drys 5-kornsblanding på. Bag bollerne ved 225° i 15-20 min., til de er gyldne og lyder hule, når man banker dem i bunden.

Energi pr. stk.: 280 kcal, fedt 16%, protein 14%, kulhydrat 70%

Se, hvad vi ellers skriver om: Sundt brød og Brød