Marengs med rabarberkompot og vaniljeis
SPONSORERET indhold

Marengs med rabarberkompot og vaniljeis

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Forår i dessertform – luftigt, sart og sødt.

Af: Pernille Skjødt Foto: Line Thit Klein
26. maj. 2013 | Opskrift | ALT for damerne

Ingredienser

4 æggehvider
200 g fint rørsukker
300 g rabarber
125 g sukker
½ vaniljestang
50 g mandelflager
En god vaniljeis

Sådan laver du sommermarengs:

Pisk æggehviderne med 1½ spsk sukker, til de er luftige og let seje. Fortsæt med at piske, mens resten af sukkeret langsomt hældes i hviderne, og hviderne opnår marengskonsistens.

Sæt ca. 14 skefulde marengs-dej på en bageplade med bagepapir, og stryg over hver marengs med en spiseske så marengsen bliver oval i formen. (Brug to bageplader, hvis pladsen bliver for trang). Bag dem i ovnen i ca. 1½ time ved 110 grader.

Kom rabarber, sukker og vaniljestang i en gryde, og lad det simre til kompot-konsistens. Afkøl.

Rist mandlerne gyldne på en tør pande.

Anret marengs med en skefuld rabarberkompot og en skefuld vaniljeis på toppen, og drys med ristede mandler.

PRØV OGSÅ: Cheesecake med hvid chokolade, lime og rabarber