
Marengs med rabarberkompot og vaniljeis
Forår i dessertform – luftigt, sart og sødt.
Ingredienser
4 æggehvider
200 g fint rørsukker
300 g rabarber
125 g sukker
½ vaniljestang
50 g mandelflager
En god vaniljeis
Sådan laver du sommermarengs:
Pisk æggehviderne med 1½ spsk sukker, til de er luftige og let seje. Fortsæt med at piske, mens resten af sukkeret langsomt hældes i hviderne, og hviderne opnår marengskonsistens.
Sæt ca. 14 skefulde marengs-dej på en bageplade med bagepapir, og stryg over hver marengs med en spiseske så marengsen bliver oval i formen. (Brug to bageplader, hvis pladsen bliver for trang). Bag dem i ovnen i ca. 1½ time ved 110 grader.
Kom rabarber, sukker og vaniljestang i en gryde, og lad det simre til kompot-konsistens. Afkøl.
Rist mandlerne gyldne på en tør pande.
Anret marengs med en skefuld rabarberkompot og en skefuld vaniljeis på toppen, og drys med ristede mandler.
Tip:
Der er marengs til mange flere end 4 personer her. Opbevar resten i en lufttæt-beholder, så holder de sig sprøde og lækre.