Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Marineret blomkål
Foto: Andreas Wiking Marineret blomkål

Marineret blomkål

Marineret blomkål

Frisk marineret blomkål med edamamebønner og purløg. En ret der smager af forår.

plate 1
printer Print

½ blomkålshoved

Dressing:
saft af ½ citron
1 tsk shoyu (japansk soya)
1 tsk sennep
1 spsk olivenolie
40 g edamamebønner
1 bundt purløg

Sådan gør du

Del blomkål i store buketter, og kog den i en smule vand med lidt salt ½ minut, så den stadig er sprød.

Rør citron, shoyu og sennep sammen i en skål. Rør olie i ganske lidt ad gangen, så dressingen ikke skiller, hæld den over blomkålen, og drys edamamebønner og purløg over.

PRØV OGSÅ: Blomkål med yoghurt og dildolie

PRØV OGSÅ: Salat med røget laks og blomkål

PRØV OGSÅ: Ristede blomkål med parmesan og rugbrød

Se, hvad vi ellers skriver om: Blomkål og Louise Bruun