
SPONSORERET indhold
Minisnurrer med tapenade & mandler
Snurrer er geniale – de både smager vidunderligt, og så er de smukke med deres fine snoninger. Her får du den salte slags, der er god til enhver lejlighed.
ca. 50 stk.
Ingredienser
Dej:
2 dl sødmælk
25 g gær
2 æg
1 tsk. salt
100 g smør
ca. 500 g hvedemel
Fyld:
100 g tapenade, god færdigkøbt
50 g grofthakkede pinjekerner eller mandler
Desuden:
1 sammenpisket æg til pensling
Sådan gør du
- Lun mælken i en gryde eller i mikroovnen. Den skal kun være lunken.
- Udrør gæren i mælken. Kom æg og salt i gærblandingen. Smuldr smørret i hvedemelet.
- Bland gærblandingen og melblandingen, og ælt dejen meget smidig.
- Stil dejen til hævning tildækket ca. 1 time.
- Bland tapenade og de hakkede pinjekerner.
- Rul dejen ud til et rektangel på et meldrysset bord (15 x 80 cm). Smør tapenadeblandingen på.
- Fold ⅓ af dejen ind over fyldet. Fold den anden ⅓ indover, så alt fyldet nu er helt lukket inde. Rul forsigtigt ud til en bredde på ca. 10 cm. Skær ca. 1½ cm bredde strimler. Sno strimlerne. Den ene ende snos to gange rundt om den modsatte hånds pege- og langefinger, og den ene ende stoppes ned i midten. Eller saml den snoede dej i en ring.
- Læg dem på en bageplade. Lad snurrerne efterhæve 15 min. Pensl med sammenpisket æg. Pensl også hen over fyldet, så løber det ikke ud under bagningen.
- Bag snurrerne på midterste rille ca. 12-15 min. ved 200 grader.