Minisnurrer med tapenade & mandler
SPONSORERET indhold

Minisnurrer med tapenade & mandler

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Snurrer er geniale – de både smager vidunderligt, og så er de smukke med deres fine snoninger. Her får du den salte slags, der er god til enhver lejlighed.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Tia Borgsmidt
26. apr. 2019 | Opskrift | BoligLiv
ca. 50 stk.

Ingredienser

Dej:

2 dl sødmælk
25 g gær
2 æg
1 tsk. salt
100 g smør
ca. 500 g hvedemel

Fyld:

100 g tapenade, god færdigkøbt
50 g grofthakkede pinjekerner eller mandler

Desuden:

1 sammenpisket æg til pensling

Sådan gør du

  1. Lun mælken i en gryde eller i mikroovnen. Den skal kun være lunken.
  2. Udrør gæren i mælken. Kom æg og salt  i gærblandingen. Smuldr smørret i hvedemelet.
  3. Bland gærblandingen og melblandingen, og ælt dejen meget smidig.
  4. Stil dejen til hævning tildækket ca. 1 time.
  5. Bland tapenade og de hakkede pinjekerner.
  6. Rul dejen ud til et rektangel på et meldrysset bord (15 x 80 cm). Smør tapenadeblandingen på.
  7. Fold ⅓ af dejen ind over fyldet. Fold den anden ⅓ indover, så alt fyldet nu er helt lukket inde. Rul forsigtigt ud til en bredde på ca. 10 cm. Skær ca. 1½ cm bredde strimler. Sno strimlerne. Den ene ende snos to gange rundt om den modsatte hånds pege- og langefinger, og den ene ende stoppes ned i midten. Eller saml den snoede dej i en ring.
  8. Læg dem på en bageplade. Lad snurrerne efterhæve 15 min. Pensl med sammenpisket æg. Pensl også hen over fyldet, så løber det ikke ud under bagningen.
  9. Bag snurrerne på midterste rille ca. 12-15 min. ved 200 grader.

Anbefalet til dig