Sådan bager du morgenmadscookies
SPONSORERET indhold

Sådan bager du morgenmadscookies

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Cookies til morgenmad? Det lyder som noget Pippi Langstrømpe kunne have fundet på, men ikke desto mindre er det, hvad du får opskriften på lige her. De lækre sprøde cookies er smækfyldt med havregryn, tørrede bær og mandler, og så er de geniale som en sød og lækker overraskelse på morgenbordet, eller som erstatning for de klassiske pandekager på brunchbordet. De lækre morgenmadscookies er også gode at have med på tur – fx picnic eller som en lille ekstra god (og hjemmelavet) snack på bilferien. Her får du opskriften på morgenmadscookies:

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Betina Hastoft
13. jul. 2021 | Mad | Hendes Verden
15-18 stk. | Total: 25 min | Arbejdstid: 10 min

Ingredienser

Morgenmadscookies:

  • 100 g blødt smør
  • 100 g sukker
  • ½ dl ahornsirup
  • 1 lille æg
  • 100 g hvedemel
  • ¼ tsk. salt
  • 1½ tsk. vaniljesukker
  • 100 g havregryn
  • 75 g grofthakkede mandler
  • 50 g tørrede blåbær eller tranebær
  • 25 g sesamfrø
  • ¾ tsk. natron
  • 75 g hakket, mørk chokolade

Sådan bager du morgenmadscookie:

  1. Pisk smør, sukker og sirup godt sammen med en håndmikser. Rør ægget i ca. 1 min.
  2. Kom hvedemel, salt, vaniljesukker, havregryn, mandler, blåbær, sesamfrø og natron i. Rør ca. 2 min. Rør chokoladestykker i.
  3. Fordel dejen i cirkler ca. 6 cm i diameter på bagepapir. Der skal være god afstand mellem kagerne, da de flyder ud, så du får brug for et par bageplader.
  4. Bag kagerne ved 175 gr. ca. 15 min. Bages evt. lidt længere for ekstra sprødhed.

TIP: Du kan smuldre de lækre cookies over yoghurten, eller tage dem med og spise dem på farten.

Lækre hjemmebagte cookies... til morgenmad!
Caption

Anbefalet til dig