-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
-
Julehoroskop 2025: Hvordan bliver julen for dit stjernetegn?
-
Slip af med fysiske og mentale problemer – her er 12 former for healing
Nem og overlækker chokoladekage
‘Alle bør have en lille sort kage i deres kulinariske garderobe, og her skal du se min’ skriver Hugh Fearnley- Whittingstall fra River Cottage om denne kaloriebombe.
(10 pers.)
250 g mørk chokolade (70 %) brækket i stykker
250 g usaltet smør skåret i terninger
4 æg delt i hvider og blommer
200 g sukker, eller 100 g sukker blandet med 100 g farin
50 g hvedemel
50 g malede mandler
1. Smør en springform (23 cm i diameter), og læg papir i bunden. Kom chokolade og smør i en ovnfast skål, og placer den over en gryde med simrende vand – pas på, skålen ikke rører vandet. Rør rundt, til smør og chokolade er smeltet.
2. Pisk æggeblommerne med sukker i en stor skål. Hvis du bruger en blanding med brun farin, får kagen en dejlig smag af karamel, men rent almindeligt sukker er også fint. Rør den smeltede chokoladeblanding i æggeblandingen. Rør mel og malede mandler sammen, og vend dem i dejen.
3. Pisk æggehviderne i en skål, til de er helt stive. Rør en stor skefuld æggehvide i chokoladeblandingen, så den løsnes en smule. Vend resten af æggehviderne i med en stor metalske eller paletkniv – forsøg at bevare så meget luft i dejen som muligt.
4. Fordel dejen i formen, og bag i ovnen i 30 minutter ved 170 grader, til den er netop stivnet. Den må gerne være lidt blød i midten, for det betyder, at kagen får en dejlig klistret konsistens, når den er kølet af. Lad den køle af 10-15 minutter i formen, inden den tages ud.
5. Server kagen varm eller afkølet, som den er eller med en skefuld flødeskum, cremefraiche eller græsk yoghurt. Til voksne gæster kan du røre et skvæt whisky i flødeskum sødet med lidt flormelis og lægge en skefuld oven på hvert stykke.