Nordisk pølseret
Lækker pølseret med et rustikt og nordisk touch.
Ingredienser
Nordisk pølseret
3 økologiske frankfurtere, f.eks. med ramsløg
3 pastinakker
½ knoldselleri
1 rødløg
1 spsk rapsolie
1 tsk paprika
2 spsk tomatpuré
1,5 dl piskefløde
1,5 dl mælk
2 spsk ketchup
salt og peber
Pynt:
Forårsløg og timian
Sådan laver du nordisk pølseret
1. Skræl og skær pastinakker og selleri i mindre stykker. Skær pølserne ud i skiver på 0,5-1 cm. Pil og hak løget. Varm en smule olie op i en pande og svits løget i ca. 1 min.
2. Tilsæt paprika, pølser, pastinak og selleri og lad det svitse med i ca. 5 min, indtil det hele bliver gyldent. Skru ned til jævn varme og tilsæt tomatpuré, fløde, mælk og ketchup og vend det hele godt sammen. Lad retten simre i ca. 30 min., eller til rodfrugterne er møre. Smag til med salt og peber.
3. Server retten med finthakket forårsløg, frisk timian og en sprød salat til.
THE FOOD CLUB: Minder fra barndommen
Ditte Ingemanns blog afspejler hendes kærlighedsforhold til gode råvarer og smag, kreativitet og æstetik.
Derfor elsker jeg retten:
En ret fra min barndom, som jeg stadig er vild med. Jeg har dog lavet den en smule om, så den nu har fået et mere rustikt og nordisk touch.
3 sunde tips til vinter:
1. En god vitaminbooster er friskpresset juice af rødbede, ingefær, æble og gulerod.
2. Når kulden nærmer sig, er min bedste ven ingefær-te, som er revet ingefær, limesaft og honning overhældt med kogende vand.
3. Jeg sørger for at tanke op på C-vitamin ved at spise mange appelsiner og på den måde styrke kroppens immunforsvar.
Tip
Det er vigtigt, at retten indeholder gode råvarer, især pølserne, så brug gerne økologiske pølser