Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Orange chokodrik med kanelsløjfer
Foto: Line Thit Klein Orange chokodrik med kanelsløjfer

Orange chokodrik med kanelsløjfer

Orange chokodrik med kanelsløjfer

En utraditionel kop varm chokolade. Appelsinskallens og kardemommens letbitre parfumerethed matcher den lyse chokolade perfekt og passer perfekt til de krydrede kanelsløjfer.

4
Print

Chokodrik:
9 dl letmælk/minimælk
5 kardemommekapsler
skallen af en usprøjtet appelsin
150 g lys chokolade af god kvalitet
25 g mørk chokolade
1 knsp salt.
Kanelsløjfer:
Sprøde, små godbider, som kan laves i et snuptag.
Ca. 270 g butterdej, (1 almindelig rulle)
ca. 125 g sukker
1 tsk kanel.

Sådan laver du chokodrik og kanelsløjfer:

Orange chokodrik:
Kom mælk, kardemommekapsler og appelsinskal i en gryde og varm forsigtigt blandingen op til det er ved at nå kogepunktet. Tag gryden af varmen og lad mælken stå og trække smag i en halv time.
Hak de to slags chokolade fint, anbring dem i en varmefast skål og sæt dem til side. Sigt kardemomme og appelsinskal op fra mælken og varm den forsigtigt op til lige under kogepunktet, hvorefter den hældes over chokoladen. Lad blandingen stå et par minutter, og rør derefter chokoladen ensartet.
Server den med det samme i mindre kopper, (måske skal den varmes op et øjeblik uden at koge) og læg et par butterdejssløjfer ved til at dyppe i chokoladen.

Kanelsløjfer:
Rul butterdejen ud, så den fordeler sig på bagepapiret. Bland sukker og kanel, og drys et par skefulde ud på butterdejen.

Fordel sukkeret med håndfladen, og brug en kagerulle til at køre med et let tryk over, så sukkeret trykkes ned i dejen. Vend dejen om, tag bagepapiret af, og gentag, så den anden side også bliver dækket med sukkerblandingen.

Fold ¼ af dejen ind over hver af siderne på den lange led, og tryk folden let sammen med kagerullen. Fold yderligere en gang ind over dejen, så begge "folder" mødes på midten af dejen. Rul med et let tryk med kagerullen.

Fold den ene side over den anden, så du ender med en aflangt, smalt rektangel, der består af 8 lag butterdej. Kør igen rullen over med et let tryk på. Skær dejen i skiver på ca. 1,5 cm, og læg dem på en tallerken. Sæt tallerkenen i køleskabet i 15-20 min, imens ovnen varmer.

Anbring hver skive dej med lagene opad og god afstand imellem(de udvider sig) på en bradepande med bagepapir. Bag dem ca. 15 min ved 180 grader, indtil de er gyldne, sprøde og karamelliserede.

Få mere inspiration til lækker mad på http://www.altfordamerne.dk/opskrifter/