Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Opskrift på ost som dessert
Foto: Line Thit Klein Ost af 3 slags, med hjemmelavet knækbrød og kvædekompot.

Opskrift på ost som dessert

Ost af 3 slags, med hjemmelavet knækbrød og kvædekompot

Har du ikke lige lyst til en sød dessert, kan du servere ost i stedet for. Her er det 3 slags oste med hjemmebagt knækbrød og kvædekompot.

printer Print

St. Maure (gedeost)
Gruyere Dálpage (komælksost)
Tomme de Savoie (komælksost)
100 g membrillo (kvædepure – kan købes i specialbutikker)
1 spsk balsamico

 

Knækbrød (dejen laves dagen før)
20 g olivenolie
65 g hvedemel
70 g durum
75 g vand
5 g salt
2 spsk sherry vineddike.
1 æggeblomme
50 g hørfrø eller forskellige sesamfrø (kun fantasien sætter grænser for, hvad du kan drysse knækbrød med)
lidt havsalt til pynt

Sådan laver knækbrød og kvædekompot med 3 slags oste til

Mix alle ingredienserne på en elektrisk røremaskine eller med en håndmixer. Pakke derefter dejen ind i hus-holdningsfilm og lad det hvile i køleskabet til næste dag. Put rigeligt med mel på bordet og ælt halvdelen af dejen heri. Rul al dejen ud mellem to stykker bagpapir – den skal være meget tynd. Dejen puttes på bage-papir, pensles med æggeblommen og drysses med hørfrø og havsalt. Bag knækbrødet ved 150 grader i ca 20 min.

Blend membrillo og balsamico til en lind pure. Sørg for, at dine oste har stået ved stuetemperatur mindst en time inden servering. Server med kvædekompotten og knækbrødet.

Se, hvad vi ellers skriver om: Ostebord, Knækbrød, Kompot, Dansk mad, Dessert, Brunch, Frokost og Tilbehør