Opskrift på ovnstegt kylling
Foto: Andreas Wiking Ovnstegte kyllingelår med bulgur

Opskrift på ovnstegt kylling

Ovnstegte kyllingelår

printer Print
plate 4

12 kyllingeunderlår
2-4 tsk harissa efter smag
salt, peber.

Mangosalsa:
Kødet af 2 mangoer i tern
½ flækket, udkernet hakket agurk
1 bdt forårsløg
1 spsk hakket mynte
2 spsk sød chilisauce.

Bulgur:
2½ dl bulgur
2½ dl kogende bouillon
25 g hakkede mandler eller cashewnødder
2 spsk hakket mynte
salt og peber.

Energi pr. person:
650 Kcal
Fedt:
28 %
Protein:
27 %
Kulhydrat:
45 %

Sådan gør du

Gnid kyllingelårene med harissa, læg dem på en plade med bagepapir, sæt dem i en kold ovn og tænd ovnen på 225 grader. Steg kyllingelårene møre og sprøde ca. 40 minutter og lav tilbehøret imens.

Bland mango, agurk og forårsløg med mynte og chilisauce, smag til med salt og peber.

Kom bulguren i en skål, hæld bouillon over, dæk skålen med plastfilm og lad den trække, til den har opsuget væden. Rør den løs med en gaffel og smag til med nødder, mynte samt salt og peber . Servér de stegte kyllingelår med salsa og bulgur.

Se, hvad vi ellers skriver om: Bulgursalat, Kylling og Hovedret