kammuslinger

Ristede kammuslinger

En lækker og enkel forret, som pynter på middagsbordet og smager himmelsk. Ristede kammuslinger er også den perfekte nytårsforret. Her får du opskriften.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 8 Person(er)
Ingredienser

Hindbær-vanilje-sirup
1 polynesisk vaniljestang
100 g sukker
100 g frosne hindbær
1 dl vand

Kammuslinger og anretning
24 store kammuslinger
lidt rapsolie til at stege i
flagesalt og friskkværnet peber
1 dl god olivenolie
lidt mangoldsalat (el. anden spæd salat til)

Sådan gør du:

Kom det hjemmelavede vaniljesukker, den tomme vaniljestang, hindbær og vand op i en lille kasserolle og kog det i 5 minutter uden låg over middel varme. Tag herefter gryden af varmen. Hæld det hele igennem en sigte, skum af og stil siruppen i køleskabet, til den er iskold. 

Kammuslinger og anretning
Rist kammuslingerne i lidt rapsolie på en rygende varm pande i ca. 1 minut på hver side, til overfladen karamelliserer. Krydr med salt og peber.

Dryp olivenolie i bunden af 8 smukke tallerkener og prik hindbær-vanilje-sirup heri. Anret de nystegte kammuslinger i ”tårne” a 3 stk. pr tallerken.

Afslut sirligt med spæd salat og server straks. Server gerne hjemmebagt brød til.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Sund aftensmad, Aftensmad, Kammuslinger, Nytårsforret og Nytårsmenu