Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Rødbedesuppe opskrift
Foto: Wichmann og Bendtsen Rødbedesuppe med peberrod og bacon

Rødbedesuppe opskrift

Rødbedesuppe med peberrod og bacon

plate 3
printer Print

1 løg
2 fed hvidløg
2 gulerødder
150 g bagekartoffel
700 g rødbede
1½ spsk olivenolie
½ tsk korianderfrø
1,2 l hønsebouillon eller vand
saften af 1 lime
150 g bacon
1-2 dl drænet yoghurt eller græsk yoghurt 10 %
2-3 spsk hakket purløg
3 spsk revet peberrod
tilbehør, groft brød

Sådan gør du

Snit løg og hvidløg i mindre stykker. Skræl gulerødderne, kartoflerne og rødbederne, og skær dem i grove tern.

Varm olivenolie op i en gryde, og rist løg ved svag varme i ca. 5 min, tilsæt hvidløg og rist fortsat 1 min. Tilsæt gulerødder, kartofler, rødbeder og korianderfrø, og rist videre ved svag varme i 7-8 min. Hæld hønsebouillon eller vand ved, og kog suppen i 30 min. under låg. Stik i rødbederne og tjek, at de er super møre. Blend suppen, og krydr med limesaft, salt og peber.

Skær bacon i mindre stykker, og rist dem sprøde på en pande.
Servér rødbedesuppen med en skefuld drænet yoghurt, lidt sprødstegt bacon, et drys hakket purløg og revet peberrod efter smag. Servér groft brød til din suppe.

 

TIP

Spis masser af det grønne og skru ned for kødet. Sæsonens grøntudvalg smager forrygende, som f.eks. kartofler, gulerødder og rødbeder.
Se, hvad vi ellers skriver om: Efterår, Efterårsmad, Rodfrugter, Suppe, Dansk mad og Hovedret