Rosinboller med pære
SPONSORERET indhold

Lækre rosinboller med pære

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Kvik de klassiske rosinboller op ved at tilsætte revet pære i dejen - Mums!

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Betina Hastoft
01. maj. 2022 | Opskrift | Hendes Verden
15 stk.

Ingredienser

  • 100 g smør
  • 3 dl mælk
  • 25 g gær
  • 50 g sukker
  • ½ tsk. salt
  • 1 æg
  • 1½ dl reven pære med skræl
  • 50 g rosiner
  • ca. 600 g hvedemel
  • 1 sammenpisket æg til pensling
  • 3-4 spsk. perlesukker

Sådan gør du:

  1. Smelt smørret, og tilsæt mælken. Når det er lunkent, røres gæren ud heri.
  2. Tilsæt sukker, salt, æg, pære og rosiner.
  3. Tilsæt hvedemelet og ælt dejen sammen, den må endelig ikke blive for tør.
  4. Lad dejen hæve ca. 1 time.
  5. Form 15 boller, og lad dem efterhæve 20 min.
  6. Pensl med æg, og drys med perlesukker.
  7. Bag bollerne ved 200 gr. i ca. 15 min.

Anbefalet til dig