
Foto: Lækker friskbagt rosmarinbrød, der passer godt til suppe.
Rosmarinbrød opskrift
Rosmarinbrød
Hjemmebag med et dejligt rustikt udtryk - det lækre hjemmebagte rosmarinbrød passer perfekt til dine supper.
plate
Rosmarinbrød til 4 personer
Af Pernille Skjødt
Ingredienser
5 dl vand
20 g gær
2 tsk salt
½ tsk honning eller sukker
100 g fuldkornshvedemel eller groft speltmel
475 g hvedemel
1 dl olivenolie
2 kviste rosmarin
frisk kværnet sort peber og salt
Sådan bager du rosmarinbrød
- Rør gær og vand sammen i en skål. Tilsæt honning eller sukker, fuldkornsmel, og rør det godt sammen. Tilsæt hvedemel, og rør til dejen er jævn og glat i konsistensen. Drys en lille håndfuld hvedemel på bordet, og ælt dejen godt sammen – husk dejen må godt være lidt blød.
- Dæk dejen med et klæde, og lad den hæve et lunt sted i 40 min.
- Kom dejen på bageplade med bagepapir, og pres dejen flad med hænderne. Stræk lidt i dejen, og pres fingerspidserne ned i dejen, så der kommer fordybninger.
- Kom olivenolie og rosmarin på dejen og lad den hæve et lunt sted i ca. 40 min.
- Krydr dejen med frisk kværnet sort peber, salt og bag rosmarinbrødet 25-30 min. ved 225 grader.
- Servér brødet til f.eks. tomatsuppe eller brug det til en god frokostsandwich med humus og sprødt grønt.
Se, hvad vi ellers skriver om: Madbrød, Bagning, Focaccia, Brød, Dansk mad, Tilbehør og Bageopskrifter
Læs Også
Følg ALT.dk/MAD på Facebook
Få vores NYHEDSBREV: