
SPONSORERET indhold
Tomatsuppe med rosmarinbrød
Skøn hjemmelavet tomatsuppe med lækker rosmarinbrød til. Få varmen med denne lækre suppe med tomat.
Tomatsuppe til 4 personer
Ingredienser
1 rød peberfrugt
1 stort løg
2 gulerødder
2-3 fed hvidløg
1 tsk. rød chili, finthakket
2 spsk. olivenolie
1 tsk. knuste korianderfrø
lidt frisk timian
2 laurbærblade
2 dåser hakkede flåede tomater
6-7 dl vand
1-1½ spsk. æbleeddike
½ spsk. sukker
salt og peber
cremefraiche eller græsk yoghurt
lidt frisk koriander.
Tilbehør: Hjemmebagt rosmarinbrød
Sådan laver du tomatsuppe
- Klargør grøntsagerne og skær dem i mindre stykker. Kom olie i en gryde og rist alle grøntsagerne i 4-5 minutter ved jævn varme, til de er møre, uden at være mørke.
- Tilsæt koriander, timian, laurbærblade og hæld hakkede flåede tomaterne i gryden sammen med vand, æbleeddike, sukker, salt og peber.
PRØV OGSÅ: Rødbedesuppe med peberrod og bacon - Bring suppen i kog og lad den simre i 25 min. ved svag varme under låg.
- Tjek at grøntsagerne er møre, tag laurbær og timiankviste op af gryden og blend suppen, til den får en jævn konsistens, krydr med ekstra salt og peber.
- Servér suppen med en skefuld cremefraiche eller græsk yoghurt, godt brød (f.eks. hjemmebagt rosmarinbrød) og frisk koriander.