Scones med ­chokolade-curd

Foto: Line Falck

Scones med ­chokolade-curd - opskrift fra Hjemmet

Scones med ­chokolade-curd

Godt hjemmebagværk bringer altid glæde. Byd venner, familie eller naboer på søde scones.

Godt hjemmebagværk bringer altid glæde. Byd venner, familie eller naboer på søde scones.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 12 stk.
Ingredienser

Arbejdstid: 20 min.
Bage-/kogetid: ca. 20 min.
ca. 300 g hvedemel
et drys fint salt
1½ tsk. bagepulver
75 g smør
25 g sukker
1 æg
200 g cremefraiche (38%)
1 æg (til pensling)
Chokolade-curd:
1 dl stærk kaffe (kold)
2 æg
2 spsk. sukker
100 g mørk chokolade
50 g smør (skåret i små stykker)

  1. Scones:
  2. Bland mel, salt og bagepulver i en skål.
  3. Skær smør ud i små stykker. Smuldr det i melblandingen med fingrene, så det kommer til at ligne revet ost. Bland med sukker.
  4. Pisk æg og cremefraiche sammen, og kom det i melblandingen. Saml dejen hurtigt uden at ælte for meget.
  5. Rul dejen til en pølse på et meldrysset bord, og skær den ud i 12 stykker. Læg de 12 scones på bagepapir på bageplade. Pensl hver scone med sammenpisket æg.
  6. Bag sconesene ca. 17 min. i en 225 grader varm ovn. Afkøl dem på en bagerist. Servér scones med chokolade-curd.
  7. Chokolade-curd:
  8. Pisk kaffe og æg sammen med sukker i en lille, tykbundet gryde. Kom stykker af chokolade og smør i gryden.
  9. Sæt gryden over blus. Pisk det hele sammen over svag varme, til det begynder at få en tyk konsistens. Cremen må ikke koge. Hæld den straks i en skål, og sæt den i køleskabet, til den er kold og stivnet. Holdbarheden er nogle dage.

 

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Scones og Bageopskrifter