Scones med citrus
SPONSORERET indhold

Scones med citrus

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

De skønneste lette, porøse og saftige scones med en dejlig smørsmag. Krydret med appelsinskal og kardemomme får de den fineste parfumerethed og aroma. Spis dem friskbagte med smør og en god appelsinmarmelade.

Af: Cecilie Svensson Foto: Line Thit Klein
27. sep. 2014 | Opskrift | ALT for damerne

Ingredienser

350 g hvedemel
revet skal af 1 usprøjtet citron
¼ tsk salt
3 spsk sukker + ekstra til drys
1½ tsk bagepulver
½ tsk natron
1 tsk kardemomme
1 tsk revet skal fra usprøjtet appelsin
125 g koldt smør i tern
1¾ dl kærnemælk
1 sammenpisket æg

Sådan laver scones med citrus

Bland alle de tørre ingredienser med appelsin- og citronskal i en skål, og tilsæt smørret. Gnid smørret ind i det tørre, til det har en rasp-lignende tekstur.

Lav et hul i midten af melblandingen og tilsæt kærnemælk. Arbejd hurtigt dejen let sammen uden at ælte for meget, den skal nærmere samles, og tryk den ud på et meldrysset bord til en tykkelse på ca. 3 cm.

Tryk kagerne ud med et glas eller lignende, der er ca. 7-8 cm i bredden, pensl dem med æg, og drys med en smule sukker. Bag dem i 10-12 minutter, til overfladen er gylden og sprød.


PRØV OGSÅ: Brombær-hasselnødde-galette