Smørristet knoldselleri
Foto: Anders Schønnemann Det er er nemt at lave Smørristet knoldselleri, og så smager det skønt!

Knoldselleri

Smørristet knoldselleri

Nok noget af det nemmeste at lave. Og så smager det af en million. Brug salaten som tilbehør til alt fra fisk til kød.

printer Print
plate 4

1 knoldselleri
100 g smør
2 bundter vild brøndkarse
lidt citronsaft

Dildsalt:
1 håndfuld dild
3 spsk flagesalt

Sådan gør du

Skær skrællen af sellerien, og kasser den. Skær sellerien i både.

Smelt smørret i en kasserolle. Klar det, ved at hælde alt det klare smør på en pande og kassere vallen (det hvide).

Steg sellerien ved middel varme i det klare smør. Den skal have 5-7 minutter, eller til den er mør, men stadig har en smule bid.

Anret brøndkarsen på et fad, dryp den med citronsaft.

Knus dild og salt i en morter og drys saltet på sellerien.

Server straks.

TIP! Dildsaltet er også godt til fisk, på æggemadder eller til at drysse på en simpel salat. Opbevar den i 1-2 dage i køleskab. 


PRØV OGSÅ: Forret med fisk: Røget laks