Smørristet knoldselleri
Nok noget af det nemmeste at lave. Og så smager det af en million. Brug salaten som tilbehør til alt fra fisk til kød.
Ingredienser
1 knoldselleri
100 g smør
2 bundter vild brøndkarse
lidt citronsaft
Dildsalt:
1 håndfuld dild
3 spsk flagesalt
Sådan gør du
Skær skrællen af sellerien, og kasser den. Skær sellerien i både.
Smelt smørret i en kasserolle. Klar det, ved at hælde alt det klare smør på en pande og kassere vallen (det hvide).
Steg sellerien ved middel varme i det klare smør. Den skal have 5-7 minutter, eller til den er mør, men stadig har en smule bid.
Anret brøndkarsen på et fad, dryp den med citronsaft.
Knus dild og salt i en morter og drys saltet på sellerien.
Server straks.
TIP! Dildsaltet er også godt til fisk, på æggemadder eller til at drysse på en simpel salat. Opbevar den i 1-2 dage i køleskab.
PRØV OGSÅ: Forret med fisk: Røget laks