Surdejsflute med øl
SPONSORERET indhold

Surdejsflute med øl

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Put øl i surdejen og du får nogle lækre sprøde surdejsflute med øl.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Betina Hastoft
26. maj. 2015 | Mad | Hendes Verden
3 lange flutes

Ingredienser

Surdejsflute med øl
1 portion (ca. 3 dl) hvedesurdej (se herunder)
5 g gær
2 dl øl, porter
2½ dl koldt vand
2 tsk. salt
2 dl hørfrø
200 g rugmel
ca. 500 g hvedemel

Grundopskrift på hvedesurdej (Ca. 3 dl)
2 dl vand (40 gr. varmt)
2 dl hvedemel
5 g gær

 

  1. Rør surdej, gær, øl og vand sammen.
  2. Rør de øvrige ingredienser i. Dejen må ikke virke tør. Lad dejen hæve tildækket natten over i køleskab ca. 12 timer.
  3. Form 3 lange flute. Lad dem efterhæve tildækket ca. 30 min. Klip, eller snit flutene med en skarp kniv.
  4. Her har vi klippet dem og herefter vredet stykker af flutetoppen skiftevis til højre og venstre. På den måde bliver det nemt at bryde brødet i mindre stykker efter bagning, og så ser det dekorativt ud.
  5. Pensl med vand. Bag flutene ca. 20-25 min. ved 225 gr. på midterste ovnribbe.

Anbefalet til dig