Surdejsflute med øl
Foto: Betina Hastoft

Surdejsflute med øl - opskrift fra Hendes Verden

Surdejsflute med øl

Put øl i surdejen og du får nogle lækre sprøde surdejsflute med øl.

printer Print
plate 3 lange flutes

Surdejsflute med øl
1 portion (ca. 3 dl) hvedesurdej (se herunder)
5 g gær
2 dl øl, porter
2½ dl koldt vand
2 tsk. salt
2 dl hørfrø
200 g rugmel
ca. 500 g hvedemel

Grundopskrift på hvedesurdej (Ca. 3 dl)
2 dl vand (40 gr. varmt)
2 dl hvedemel
5 g gær

 

  1. Rør surdej, gær, øl og vand sammen.
  2. Rør de øvrige ingredienser i. Dejen må ikke virke tør. Lad dejen hæve tildækket natten over i køleskab ca. 12 timer.
  3. Form 3 lange flute. Lad dem efterhæve tildækket ca. 30 min. Klip, eller snit flutene med en skarp kniv.
  4. Her har vi klippet dem og herefter vredet stykker af flutetoppen skiftevis til højre og venstre. På den måde bliver det nemt at bryde brødet i mindre stykker efter bagning, og så ser det dekorativt ud.
  5. Pensl med vand. Bag flutene ca. 20-25 min. ved 225 gr. på midterste ovnribbe.

Sådan laver du din egen surdej

Grundopskrift på hvedesurdej

(Ca. 3 dl)

2 dl vand (40 gr. varmt)
2 dl hvedemel
5 g gær

SÅDAN LAVER DU SURDEJ:
1. Rør surdejen sammen, og kom den i et stort glas.
2. Dæk med plastfilm, prik et par små huller i plasten.
3. Lad blandingen stå 2-3 dage ved køkkentemperatur. Det skal dufte syrligt og må gerne boble lidt.

Se, hvad vi ellers skriver om: Surdej, Flutes og Bageopskrifter