Tabbouleh med falafler
SPONSORERET indhold

Tabbouleh med falafler

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Traditionel tabbouleh kan laves i mange varianter – denne er med abrikoser og pistacienødder.

Af: Ditte Ingemann Foto: Ditte Ingemann
06. maj. 2013 | Opskrift | ALT for damerne
4 | Total: 40 min

Ingredienser

Falafler:
1 dåse kikærter, drænet vægt 250 g
4 stængler bredbladet persille
1 æg
1 spsk tahin
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk stødt chili
1 spsk sesamfrø
1 fed hvidløg
1 tsk bagepulver
ca. 3 spsk hvedemel
salt
olie til stegning

Tabbouleh:
3 dl couscous
4 forårsløg, grofthakkede
12 tørrede abrikoser, i tern
4 spsk usaltede pistacinødder
1 bdt mynte
1 bdt koriander
4 spsk olivenolie
saft fra ½ citron
salt og peber

Sådan gør du:

Kom alle ingredienserne til falaflerne i en blender, og blend indtil massen er ensartet. Bliver massen for flydende til at forme i hænderne, så tilsæt lidt mere mel, indtil konsistensen er som en fars. Form til små kugler. Varm en pande med rigeligt olie godt op, og steg dem gyldne og sprøde, cirka 2-3 minutter på hver side. Tag op, og lad dryppe af på fedtsugende papir eller køkkenrulle.

Tilbered couscous'en efter anvisning på pakken.

Rist pistacienødderne på en tør, varm pande, indtil de bliver en anelse lysebrune. Hak dem groft, og bland dem med den afkølede couscous. Tilsæt forårsløg, abrikoser, hakket mynte og koriander. Vend olie, citron salt og peber i salaten, og smag til.
Servér salaten med lune falafler og evt. grove pitabrød til. 

PRØV OGSÅ Fyldig speltsalat med spinat

Få mere inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter