
Varm chokolade uden sukkerchok
En efterårsklassiker i en udgave, der ikke får dit blodsukker til at gå amok.
Ingredienser
4 dl letmælk
2 stænger kanel
1 stykke frisk ingefær (ca 2 cm af en frisk rod))
15 g kakaopulver
1-1,5 tsk flydende sødemiddel (alt efter smag)
1/2 dl fløde (38%).
20 g sukkerfri mørk chokolade (min 70%), grofthakket
70 g sukkerfri vaniljeis (f.eks. Hjem-is eller isis is)
Sådan laver du varm chokolade:
Kom mælk, kanelstænger, skrællet frisk ingefær i en gryde og lad mælken koge op. Tilsæt kakao og sødemiddel og rør i gryden. Lad det få et opkog mens du pisker i mælken.
Pisk fløden stiv. Fordel den varme kakao i to glas eller krus.
Læg en kugle is i hver kop. Top med flødeskum og grofthakket chokolade.
Servér straks.
250 kcal pr portion
PRØV OGSÅ: Varm chokolade og boller
Tip:
Ingefæren kan udelades, hvis du ikke vil have den så krydret.