
Foto: Varmrøget lakserillette...
Lakserillette med varmrøget laks
Varmrøget lakserillette
En dejlig lakseret, som er superlet at lave, og som smager ganske vidunderligt.
plate
4 dl lakserilette
Af Cecilie Sofie Svensson
Ingredienser
Giver ca. 4 dl rillette
- 300 g varmrøget laks
- 1 ½ dl cremefraiche 38 %
- 2 spsk yoghurt naturel
- ½ citron, saft herfra
- 1 lille tsk dijonsennep
- 1 bundt purløg,
- finthakket friskkværnet peber
- evt. en smule fint salt
Sådan gør du:
Brug en gaffel til at dele laksen op i mindre stykker, uden at det moses for meget ud. Rør laksekødet sammen med cremefraiche, yoghurt, citronsaft, sennep og purløg, og smag til med friskkværnet peber og evt. en smule salt.
Vær opmærksom på, at den røgede laks i sig selv er salt, så dosér med forsigtighed.
Opbevar rilletten på køl inden brug, den kan holde sig 3-4 dage.
SE OGSÅ: Den perfekte nytårsmenu
De bedste opskrifter til dit nytår
Se, hvad vi ellers skriver om: Laks, Nytårsforret og Forret
Læs Også
Følg ALT.dk/MAD på Facebook
Få vores NYHEDSBREV: