Ovnbagt laks med rucola og kapers

Ovnbagt laks med rucola og kapers

Retten kan serveres både som for- og hovedret. Til en buffet til mange personer kan man bage en hel laksefilet og anrette på et smukt fad. Beregn 150 g laks pr. person til hovedret og ca. det halve til forret.

Ingredienser

  • Arbejdstid:
  • 20 min.
  • Bagetid:
  • 5 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • (4 personer som hovedret)
  • 4 stykker laksefilet (uden skind, i alt 600 g)
  • 2 skalotteløg
  • ½ kg (blomme)tomater
  • 1 bdt rucolasalat
  • 1 spsk saltede kapers
  • 1-2 spsk citronsaft
  • 4 spsk olivenolie
  • salt og peber

  1. Pil skalotteløgene og hak dem fint.
  2. Skær tomaterne i kvarte og skrab kernerne ud. Skær tomaterne i tern eller strimler.
  3. Skyl salaten, slyng den tør og hak den groft.
  4. Vend skalotteløg, tomater, rucola og kapers sammen med citronsaft og olivenolie. Krydr med friskkværnet peber.
  5. Læg laksestykkerne i et smurt ovnfast fad og pensl dem med olivenolie.
  6. Krydr med salt og peber og steg dem under grillen i ovnen ca. 5 min.
  7. Læg laksestykkerne over på tallerkner og fordel tomatblandingen over dem.