Ovnbagt laks med rucola og kapers
Retten kan serveres både som for- og hovedret. Til en buffet til mange personer kan man bage en hel laksefilet og anrette på et smukt fad. Beregn 150 g laks pr. person til hovedret og ca. det halve til forret.
Ingredienser
- Arbejdstid:
- 20 min.
- Bagetid:
- 5 min.
- Ikke fryse-egnet
- (4 personer som hovedret)
- 4 stykker laksefilet (uden skind, i alt 600 g)
- 2 skalotteløg
- ½ kg (blomme)tomater
- 1 bdt rucolasalat
- 1 spsk saltede kapers
- 1-2 spsk citronsaft
- 4 spsk olivenolie
- salt og peber
- Pil skalotteløgene og hak dem fint.
- Skær tomaterne i kvarte og skrab kernerne ud. Skær tomaterne i tern eller strimler.
- Skyl salaten, slyng den tør og hak den groft.
- Vend skalotteløg, tomater, rucola og kapers sammen med citronsaft og olivenolie. Krydr med friskkværnet peber.
- Læg laksestykkerne i et smurt ovnfast fad og pensl dem med olivenolie.
- Krydr med salt og peber og steg dem under grillen i ovnen ca. 5 min.
- Læg laksestykkerne over på tallerkner og fordel tomatblandingen over dem.