Paneret fisk med ‘mushy peas’

Paneret fisk med ‘mushy peas’

Server med fritter, så har du den engelske gadeklassiker over dem alle.

Paneret fisk med ‘mushy peas’

Paneret fisk med ‘mushy peas’

Til 4 personer

1 dl hvedemel

1 dl majsmel

1 tsk. salt

ca. 3 dl øl

400 g lys sej eller torsk – anden fast hvid fisk kan også bruges

majs- eller solsikkeolie til stegning

Ærtemos:

250 g fine frosne ærter

1 spsk. smeltet smør

1 spsk. frisk mynte (eller 1 tsk. tørret)

salt og peber

1. Rør melet sammen med salt, og tilsæt øl, indtil dejen bliver som en tynd grød.

2. Skær fisken i grove stykker, ca. 5 x 4 cm.

3. Kom ærterne i en skål, og hæld kogende vand over. Lad dem tø op. Sigt vandet fra. Kom ærterne i en skål med mynte og smør, og blend til mos med en stavblender. Tilsæt evt. lidt vand, hvis mosen er meget fast. Smag til med salt og peber.

4. Kom olien i en wok eller en gryde, og lad den varme op. Tjek, om olien er varm, med enden af en tændstik. Hvis det syder rundt om tændstikken, er olien klar. Vend fiskestykkerne i dejen, og steg dem ad et par omgange. Lad dem afdryppe på fedtsugende papir.