Pasta i det grønne – med bønner, spinat og ærter

Pasta i det grønne – med bønner, spinat og ærter

Skøn aftensmad på 25 minutter.

Ingredienser

  • Arbejdstid: 25 min.
  • Koge/stegetid: 15 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • (2 personer)
  • 250 g grønne bønner
  • 250 g frisk spinat
  • 200 g tørret fettuccine el. lign.
  • 1 løg (finthakket)
  • 2 spsk olivenolie
  • 1-2 fed hvidløg
  • (finthakket)
  • 125 g ærter (friske
  • eller frosne)
  • 50 g pecorino
  • eller parmesanost
  • salt og peber
  • Tilbehør:
  • 125 g varmrøget laks eller 250 g fersk laks

  1. Skyl og nip bønnerne og skær dem i mundrette stykker. Skyl spinaten grundigt i flere hold koldt vand og slyng den tør.
  2. Kog pastaen i rigeligt, saltet vand – efter pakkens anvisning.
  3. Sauter løgene blanke i en gryde med olivenolie og tilsæt bønner og hvidløg.
  4. Steg under omrøring et par min. og tilsæt 1 dl pastavand. Kog 3 min. og tilsæt spinat. Vend rundt, til den falder sammen, og tilsæt ærter.
  5. Hæld den færdigkogte pasta på et dørslag og vend den i grønsagsgryden. Krydr med friskkværnet peber og server straks med rigeligt friskrevet ost og brud af varmrøget laks eller fersk laks skåret i store terninger og stegt 3-5 min. på en pande med olivenolie.