-
“Forræder”-deltagere afslører: Vild timeløn
-
Deltagere revser “Forræder”-slottet: Så ulækkert er det
-
Nervesystemet på overarbejde: Jeg sked i bukserne
-
Fik særlig støtte fra Victor Lander: Sådan er forholdet i dag
-
Eva Jin: ”Jeg valgte at følge min mavefornemmelse, hvilket man aldrig skal gøre”
-
Efter voldsomt "Forræder"-exit: Blev grebet af psykolog
-
Ærlige Tine Aurvig-Huggenberger åbner op: Min søn sidder i fængsel
-
“Forræder” eller portvinsklub: Deltagerne drak fra morgenstunden
-
Det så du ikke i “Forræder”: Marie måtte trække sig
-
En clairvoyant forudså en stor ændring i Line Kirstens liv – og endte med at få ret
-
82 år, body age 65: Helge Adam Møller lever livet i overhalingsbanen
-
Havshen afslører: Takkede nej til "Forræder"

Pasta med kødboller og tomatsovs
Lav den elskede klassiker til en romantisk “lady og vagabonden”-aften.
Min svigerinde, svoger, tre tøser og en hund havde meldt deres ankomst, så menuen skulle være både børne- og hundevenlig. I stedet for familiemad nr. 1 –pasta med kødsovs – hoppede jeg på de små, runde kødboller, som filmen med lady og vagabonden har udødeliggjort.
PRØV OGSÅ MIN OPSKRIFT PÅ BOLLER I KOKOSKARRY - TRYK HER
Jeg har tidligere forsøgt mig med denne ret, men var ikke helt tilfreds med resultatet, da kødbollerne smuldrede en del, da jeg kogte dem i tomatsovsen.
Så nu har jeg prøvet at stege dem i ovnen i stedet, og det giver små saftspændte kødboller med masser af smag – ligesom jeg havde ønsket mig. Tomatsovsen lavede jeg dagen før – både for at spare tid, men også fordi det gør smagen af tomat mere intens.
Både børn, voksne og hund spiste sig velfornøjede gennem maden. Jeg håber, du vil gøre det samme.
4 personer
Arbejdstid: 45 min.
Koge-/stegetid: 1 time (gerne mere)
Tomatsovs:
2 spsk. olie
1 løg
2 fed hvidløg
evt. ½ rød chili
2 ds hakkede tomater (økologiske)
2 dl grøntsagsbouillon
½ tsk. sukker
salt og peber
Kødboller:
400 g hakket oksefars (max 10%)
150 g havregryn
100 g parmesanost
½ citron (økologisk)
1 dl bredbladet persille
2 æg
2 spsk. rasp
lidt revet muskatnød
evt. ½ dl rødvin
Tilbehør:
kogt pasta
Drys:
parmesanost
friske basilikumblade
Tomatsovs:
1. Hak løg og hvidløg, og svits det i olien, til de bliver gennemsigtige. Tilsæt evt. hakket chili, og lad det stege i et par min. Tilsæt tomater, bouillon og sukker, og lad sovsen simre i mindst 1 time uden låg, så den reducerer.
Kødboller:
2. Lav kødbollerne imens: Bland fars med, havregryn, revet parmesan, fintrevet citronskal, hakket persille, æg, rasp, revet muskatnød, evt. rødvin, salt og peber. Bland farsen godt sammen.
3. Form farsen til små kødboller på størrelse med en valnød, og læg dem på en bageplade med bagepapir.
4. Steg kødbollerne i ovnen ved 200 grader i 15 min.
5. Blend sovsen med en stavblender til ensartet konsistens. Smag til med sukker, salt og peber.
6. Kog pastaen efter pakkens anvisning, og servér den med tomatsovs og kødboller – kom evt. kødbollerne i tomatsovsen. Drys med revet parmesanost, og pynt med basilikum.
Tip: I stedet for havregryn kan du bruge lyst brød (uden skorpe) opblødt i mælk. Pres mælken ud af brødet, og bland det med farsen.