Pasta med rå tomatsovs

Pasta med rå tomatsovs

Nyd tomaterne rå, når deer på toppen. Sæt aldrigdine tomater i køleskabet,så går smagen fløjten.Du skal derfor heller ikke sætte denne dejlige koldesovs i køleskab. Opbevarden tildækket på køkkenbordet,og lav kundet, du skal bruge sammedag. Brug en evt. rest tilbruschetta.

(2 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 25 min.
  • Trækketid: 30 min.
  • Kogetid: 12 min.
  • Ingredienser:
  • 400-500 g blandede solmodne tomater
  • 1 fed hvidløg
  • 1-2 spsk. saltede kapers
  • en håndfuld frisk basilikum
  • 2-3 spsk. jomfruolivenolie
  • 1 knsp. sukker
  • flagesalt
  • friskkværnet sort peber
  • 250 g pasta (frisk eller tørret)
  • Tilbehør:
  • italiensk mozzarella (eller parmesanost)

  1. Vask tomaterne, ogskær dem i terninger. Pilhvidløgsfeddet, og hakdet fint. Skyl saltet afkapersene, og hak dem.Skyl basilikumbladene, og riv eller klip dem istrimler. Bland det helesammen med olie, ogkrydr med sukker, salt ogpeber. Dæk skålen til, oglad sovsen trække vedstuetemperatur i mindst30 min.
  2. Kog pastaen efterpakkens anvisning. Hældden i en sigte og dereftertilbage i den varmegryde. Læg sigten overgryden og hæld sovseni, så saften drypper ned ipastaen. Fjern sigten, ogvarm pastaen igennemover varmen, til pastaenhar opsuget sovsen. Anreti dybe tallerkner medresten af sovsen, ost ogpeber. Servér straks.