Pigeonsorbet

Pigeonsorbet

4-6 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Frysetid: 3-4 timer
  • Fryse-egnet
  • 3⁄4 kg pigeoner
  • 1 spsk citronsaft
  • 1⁄4 l vand
  • 75 g sukker

  1. Vask æblerne og skær dem i både uden kernehus – der skalvære 500 g.
  2. Kom dem i en gryde med 11⁄2 dl vand og kogdem helt møre under låg – ca. 8 min. Pres dem gennem ensigte og tilsæt citronsaft.
  3. Kog en lage af 1 dl vand og sukkerog lad den blive kold. Rør sukkerlagen i æblepuréen ogkør det til is i en ismaskine.
  4. Eller hæld det i en skål og sætden i fryseren. Pisk sorbeten igennem hver halve time, tilden har passende konsistens (3-4 timer).