RØDBEDEHUMMUS MED BROCCOLICHIPS
(4 pers.)
4 rødbeder
½ spsk. eddike
4 dl kogte kikærter
1 nip spidskommen
1 tsk. salt
1 fed hvidløg
1-2 spsk. olivenolie
Topping:
1 spsk. olivenolie
2 spsk. kogte kikærter
1 spsk. grofthakkede grønne
pistacienødder
et nip spidskommen
et par sorte peberkorn
Broccolichips:
1 broccolihoved
olie (raps- eller vindruekerneolie)
soja
1. Kog rødbederne møre i letsaltet vand med eddike. Gnid skindet af, og lad dem afkøle.
2. Skær rødbederne i tern, og kom i en foodprocessor med kikærter, spidskommen, salt og hvidløg – vent med olien. Blend til en grov masse. Tilsæt gradvist olien – den må ikke blive for våd – og smag til med
salt.
3. Kom olie på en pande, tilsæt kikærter, og lad dem riste lidt. Tilsæt pistacienødder, spidskommen og peber – og lad det riste lidt. Hæld topping over hummussen, og drys med salt og evt. lidt friske urter.
4. Del broccolihovedet i to, og skær tynde skiver så regelmæssige som muligt. Kom olie i en wok. Steg skiverne hurtigt, så de bliver sprøde. Dryp med soja, og server med hummus.
TIP
En lille salat med tomat, ribs og lidt olie kan også serveres til. De tre retter er gode som en lille starter eller som snack.
► SE OGSÅ: Sådan laver du den perfekte hummus
► SE OGSÅ: Hummus med persille og mandler
► SE OGSÅ: Bolle med rucola-hummus & roastbeef