Vegetar

Rødbedehumus med broccoli-chips

Super lækker vegetarret!

RØDBEDEHUMMUS MED BROCCOLICHIPS

(4 pers.)

4 rødbeder

½ spsk. eddike

4 dl kogte kikærter

1 nip spidskommen

1 tsk. salt

1 fed hvidløg

1-2 spsk. olivenolie

Topping:

1 spsk. olivenolie

2 spsk. kogte kikærter

1 spsk. grofthakkede grønne

pistacienødder

et nip spidskommen

et par sorte peberkorn

Broccolichips:

1 broccolihoved

olie (raps- eller vindruekerneolie)

soja

1. Kog rødbederne møre i letsaltet vand med eddike. Gnid skindet af, og lad dem afkøle.

2. Skær rødbederne i tern, og kom i en foodprocessor med kikærter, spidskommen, salt og hvidløg – vent med olien. Blend til en grov masse. Tilsæt gradvist olien – den må ikke blive for våd – og smag til med

salt.

3. Kom olie på en pande, tilsæt kikærter, og lad dem riste lidt. Tilsæt pistacienødder, spidskommen og peber – og lad det riste lidt. Hæld topping over hummussen, og drys med salt og evt. lidt friske urter.

4. Del broccolihovedet i to, og skær tynde skiver så regelmæssige som muligt. Kom olie i en wok. Steg skiverne hurtigt, så de bliver sprøde. Dryp med soja, og server med hummus.

TIP

En lille salat med tomat, ribs og lidt olie kan også serveres til. De tre retter er gode som en lille starter eller som snack.

► SE OGSÅ: Sådan laver du den perfekte hummus

► SE OGSÅ: Hummus med persille og mandler

► SE OGSÅ: Bolle med rucola-hummus & roastbeef