Lækker og nem salat til dine gæster.

Rodfrugtsalat med sprødt grønt og chili

Denne salat med sæsonens rødder smager dejligt som tilbehør til kylling.

4-5 personer

Ingredienser

  • 2-3 gulerødder
  • 1-2 rødbeder
  • 1 pastinak
  • 2 æbler
  • ½ citron, saften heraf
  • 1½ spsk flydende honning
  • 1 tsk chili, finthakket
  • 1 spsk eddike f.eks. æbleeddike
  • 3 spsk olivenolie
  • 50 g små blade spinat
  • 1 julesalat, groft snittet

Sådan gør du

  1. Skræl rødderne, og skær dem i tynde skiver f.eks. på et mandolinjern. Skær æblerne i små stykker. Rør citronsaft med lidt honning, chili, eddike og olivenolie. Bland rødderne med dressing, spinat og snittet julesalat.
  2. Anret på et fad, og server. 

Tip

Hold rødbeder for sig, hvis du forbereder retten dagen inden, så det hele ikke bliver lyserødt. Klargør grøntsagerne. Lav dressingen, og kom den i et lille glas. Skær først æblerne inden servering, og bland salaten.