
Salat med langtidsbagte blommer og ost
Lav gerne en stor portionlangtidsbagte blommer,og brug dem som toppingpå ristet brød, gerne medlidt blød gedeost/mozzarellaosteller som tilbehørtil stegt kylling, and ellervildt. Prøv også at serveredem til dessert med vaniljeiseller rørt skyr.
(4 personer)
Ingredienser
- Bagetid: 3-4 timer
- Langtidsbagte blommer:
- ½ kg blommer
- 1 spsk. sukker
- evt. lidt frisk timian (eller rosmarin)
- ½ tsk. flagesalt
- friskkværnet sort peber
- 1 spsk. blommevineddike (eller balsamico)
- ½ spsk. olivenolie
- Salat:
- 50 g rucola
- 50 g feldsalat (el.lign.)
- 100 g moden fast ost (f.eks. Vesterhavsost fra Thise)
- 50 g valnøddekerner
- 1 spsk. blommevineddike (eller balsamico)
- 2 spsk. olivenolie
- salt og peber
- Tænd ovnen på 125grader. Vask blommerne,halvér og udstendem. Læg dem medskærefladen opad på enbageplade med bagepapir.Drys med sukker,friskhakket timian, saltog peber og stænk medvineddike og olie. Sætpladen i ovnen i 3-4timer.
- Salat:
- Skyl og slyng salaten.Skær osten i små stykker.Rist nødderne i 3-5 min. på en tør pande, og hakdem groft.
- Pisk vineddike og oliesammen, og smag til medsalt og peber. Vend dressingeni salaten og anretmed bagte blommer, ostog nødder.