Salat med langtidsbagte blommer og ost

Salat med langtidsbagte blommer og ost

Lav gerne en stor portionlangtidsbagte blommer,og brug dem som toppingpå ristet brød, gerne medlidt blød gedeost/mozzarellaosteller som tilbehørtil stegt kylling, and ellervildt. Prøv også at serveredem til dessert med vaniljeiseller rørt skyr.

(4 personer)

Ingredienser

  • Bagetid: 3-4 timer
  • Langtidsbagte blommer:
  • ½ kg blommer
  • 1 spsk. sukker
  • evt. lidt frisk timian (eller rosmarin)
  • ½ tsk. flagesalt
  • friskkværnet sort peber
  • 1 spsk. blommevineddike (eller balsamico)
  • ½ spsk. olivenolie
  • Salat:
  • 50 g rucola
  • 50 g feldsalat (el.lign.)
  • 100 g moden fast ost (f.eks. Vesterhavsost fra Thise)
  • 50 g valnøddekerner
  • 1 spsk. blommevineddike (eller balsamico)
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt og peber

  1. Tænd ovnen på 125grader. Vask blommerne,halvér og udstendem. Læg dem medskærefladen opad på enbageplade med bagepapir.Drys med sukker,friskhakket timian, saltog peber og stænk medvineddike og olie. Sætpladen i ovnen i 3-4timer.
  2. Salat:
  3. Skyl og slyng salaten.Skær osten i små stykker.Rist nødderne i 3-5 min. på en tør pande, og hakdem groft.
  4. Pisk vineddike og oliesammen, og smag til medsalt og peber. Vend dressingeni salaten og anretmed bagte blommer, ostog nødder.