Sandwichboller/burgerboller

Sandwichboller/burgerboller

En sandwich- eller burgerbolle skal være blød, så man letkan bide den over. Bløde boller er dejlige smurtmed smør eller mayonnaise ogfyldt med godt pålæg. Hertilkan man nyde både kolde ogvarme drikke.

8-10 stk.

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Hævetid: ca. 1½ time
  • Bagetid: ca. 15 min.
  • 25 g pakke gær (½ pakke)
  • 4 dl lunkent vand
  • 2 spsk olie
  • 2 tsk groft salt
  • 2 tsk honning eller sukker
  • ca. 650 g hvedemel
  • Pensling: 1 æg (sammenpisket)
  • Drys: 2-3 spsk sesamfrø

  1. Smuldr gæren ud i enblanding af vand og olie. Pisk sammen med saltog honning eller sukker.Tilsæt gradvist mel ogrør, til dejen kan æltes.Ælt dejen blank og smidig.Lad dejen hæve ½time.
  2. Slå dejen ned, og formden til store,flade boller.Sæt dem påbageplade medbagepapir. Lad bollerneefterhæve i 45min.
  3. Pensl bollerne medæg og drys med sesamfrø.Sæt dem i en 225grader varm ovn. Bag ca.15 min.Afkøl på bagerist.