Savoykåldolmer med kalvekød
Ingredienser
- ca 150 g savoykålblade
- 170 g hakket kalvekød uden fedt
- 25 g hakket løg
- ca 2-3 tsk mel
- 1/2 fed presset hvidløg
- hakket basilikum
- lidt citronsaft
- salt & peber
- 50 g porre
- 50 g gulerødder
- 50 g selleri
- lidt hakket persille
- hønsebouillon
- salt & citronpeber
- Damp savoykålbladene i lidt vand og afkøl dem. Blandkalvekød sammen med hakket løg, mel, hvidløg, basilikum, citronsaft, salt og peber. Kom farsen ind i savoykålbladene og rul dem sammen til små dolmer.
- Skær porrer, gulerødder og selleri ud i meget små tern. Kom dem i et ovnfast fad sammen med hakket persille og hønsebouillon. Bouillonen skal dække grønsagerne. Krydr med salt og citronpeber og læg dolmerne oven på grønsagerne.
- Sæt fadet i en varm ovn og bag retten ved 200° i ca 20-25 minutter. Bagetiden er afhængig af dolmernes størrelse.
- Ved serveringen tages grønsagerne op med en hulske og lægges på tallerkenen sammen med dolmerne.
- Server grønsagerne med bouillonen som suppe i en dyb tallerken og dolmerne på en anden tallerken.