Savoykåldolmer med kalvekød

Savoykåldolmer med kalvekød

Ingredienser

  • ca 150 g savoykålblade
  • 170 g hakket kalvekød uden fedt
  • 25 g hakket løg
  • ca 2-3 tsk mel
  • 1/2 fed presset hvidløg
  • hakket basilikum
  • lidt citronsaft
  • salt & peber
  • 50 g porre
  • 50 g gulerødder
  • 50 g selleri
  • lidt hakket persille
  • hønsebouillon
  • salt & citronpeber

  1. Damp savoykålbladene i lidt vand og afkøl dem. Blandkalvekød sammen med hakket løg, mel, hvidløg, basilikum, citronsaft, salt og peber. Kom farsen ind i savoykålbladene og rul dem sammen til små dolmer.
  2. Skær porrer, gulerødder og selleri ud i meget små tern. Kom dem i et ovnfast fad sammen med hakket persille og hønsebouillon. Bouillonen skal dække grønsagerne. Krydr med salt og citronpeber og læg dolmerne oven på grønsagerne.
  3. Sæt fadet i en varm ovn og bag retten ved 200° i ca 20-25 minutter. Bagetiden er afhængig af dolmernes størrelse.
  4. Ved serveringen tages grønsagerne op med en hulske og lægges på tallerkenen sammen med dolmerne.
  5. Server grønsagerne med bouillonen som suppe i en dyb tallerken og dolmerne på en anden tallerken.