Sense opskrift aftensmad: Boller i karry
En familiefavorit i en sund udgave. Ungerne bliver vilde med den!
4 personer
Kødboller:
- 450 g hakket svin og kalv, maks. 10%
 - 1 æg
 - 3 spsk. hvedemel
 - 1 lille tsk. salt
 - ½ tsk. peber
 - 1,5 dl minimælk
 - 1 revet løg
 - 1 løg
 - 1 æble
 - ½ grøntsagsbouillonterning
 - 2 dl vand
 - 30 g smør
 - 1 spsk. karry
 - 3 spsk. hvedemel
 - 2 dl minimælk
 - 1 spsk. æbleeddike
 - Salt og peber
 - 150 g ris, fuldkorn
 - 300 g grønne ærter
 - Ærteskud
 
Sådan gør du
- Rør det hakkede kød med æg, mel, salt, peber, mælk og revet løg.
 - Bring en gryde letsaltet vand i kog, form farsen til små kødboller og kog dem i vandet. Når bollerne efter nogle få minutter stiger op til overfladen, er de færdige.
 - Kog risene efter anvisning på pakken.
 - Skær løg og æbler i små tern og opløs bouillonterningen i kogende vand. Smelt smørret i en gryde, tilsæt karry og vend løg- og æbletern rundt i smørret – de må ikke blive brune.
 - Drys mel over og rør rundt, imens du langsomt spæder op med mælk og bouillon. Smag sovsen til med eddike, salt og peber.
 - Kog ærterne i et par minutter.
 - Kom kødbollerne i karrysovsen og varm godt igennem. Servér sammen med ris og ærter. Pynt eventuelt med ærteskud.
 
Sense for hele familien
- 
    
        
        Sense opskrift morgenmad: Bananvafler med vaniljeskyr, hindbær og chokolade
 - 
    
        
        Sense opskrift frokost: Pitabrød med fyld
 - 
    
        
        Sense opskrift aftensmad: Hvid pizza
 - 
    
        
        Sense opskrift aftensmad: Boller i karry
 - 
    
        
        Sense opskrift dessert: Søde muffins
 - 
    
        
        Sense for hele familien: Sådan undgår I de dårlige vaner
 - 
    
        
        Vægttab for hele familien: "Mine børn skal ikke døje med overvægt hele deres liv, som jeg har gjort"