
Små jordbærtærter med hvid chokoladecreme
(Ca. 10 stk.)
Ingredienser
- Arbejdstid: 40 min.
- Køletid: 60 min.
- Bagetid: 20 min.
- Dejen er fryseegnet
- Tærtedej:
- 125 g flormelis
- 250 g mel
- 150 g koldt smør + lidt til formene
- 3 spsk. cremefraiche (38 %)
- Creme:
- 150 g hvid chokolade
- 2 dl cremefraiche (38 %)
- 2½ dl piskefløde
- 4 spsk. flormelis
- 750 g jordbær
- Tærtedej:
- Bland flormelis og mel. Skærsmørret i små terninger, ogsmuldr det i melblandingen.Tilsæt cremefraiche, og ælt dejenhurtigt sammen.
- Pensl 10 små tærteforme (ca.10 cm i diameter) med lidt smør.
- Rul dejen ud på et meldryssetbord til 3 mm’s tykkelse. Komdejen i formene, og skær dempænt til i kanten. Prik dem meden gaffel i bunden. Lad dem køleaf i køleskabet i 30 min.
- Bag tærtebundene ved 180grader i 15-20 min., til de er heltgennembagte og lysebrune.Lad dem køle af i formene.
- Creme:
- Hak chokoladen, og smelt denover vandbad.
- Pisk cremefraiche sammenmed fløde og flormelis til blødtskum.
- Vend forsigtigt – og lidthurtigt – skummet i chokoladen,og rør ikke mere end nødvendigt,da cremen nemt skiller.Den virker blød, men sætter sig,når chokoladen bliver kold. Ladcremen køle af i køleskabet i 30min.
- Nip jordbærrene, skyl demforsigtigt, og lad dem tørre på etstykke køkkenrulle.
- Anretning:
- Tag forsigtigt bundene udaf formene. Fordél cremen påtærterne i store toppe. Halvérjordbærrene, og læg dem helttæt på cremen og op i en top.Servér straks.