Små jordbærtærter med hvid chokoladecreme

Små jordbærtærter med hvid chokoladecreme

(Ca. 10 stk.)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 40 min.
  • Køletid: 60 min.
  • Bagetid: 20 min.
  • Dejen er fryseegnet
  • Tærtedej:
  • 125 g flormelis
  • 250 g mel
  • 150 g koldt smør + lidt til formene
  • 3 spsk. cremefraiche (38 %)
  • Creme:
  • 150 g hvid chokolade
  • 2 dl cremefraiche (38 %)
  • 2½ dl piskefløde
  • 4 spsk. flormelis
  • 750 g jordbær

  1. Tærtedej:
  2. Bland flormelis og mel. Skærsmørret i små terninger, ogsmuldr det i melblandingen.Tilsæt cremefraiche, og ælt dejenhurtigt sammen.
  3. Pensl 10 små tærteforme (ca.10 cm i diameter) med lidt smør.
  4. Rul dejen ud på et meldryssetbord til 3 mm’s tykkelse. Komdejen i formene, og skær dempænt til i kanten. Prik dem meden gaffel i bunden. Lad dem køleaf i køleskabet i 30 min.
  5. Bag tærtebundene ved 180grader i 15-20 min., til de er heltgennembagte og lysebrune.Lad dem køle af i formene.
  6. Creme:
  7. Hak chokoladen, og smelt denover vandbad.
  8. Pisk cremefraiche sammenmed fløde og flormelis til blødtskum.
  9. Vend forsigtigt – og lidthurtigt – skummet i chokoladen,og rør ikke mere end nødvendigt,da cremen nemt skiller.Den virker blød, men sætter sig,når chokoladen bliver kold. Ladcremen køle af i køleskabet i 30min.
  10. Nip jordbærrene, skyl demforsigtigt, og lad dem tørre på etstykke køkkenrulle.
  11. Anretning:
  12. Tag forsigtigt bundene udaf formene. Fordél cremen påtærterne i store toppe. Halvérjordbærrene, og læg dem helttæt på cremen og op i en top.Servér straks.