Sød tapioka med kokos og majs
Mens råvarer til det søde og det salte køkken ofte er skarpt opdelt i vestlige køkkener, så er grænsen mere flydende i de asiatiske. Bønner, forårsløg og majs indgår eksempelvis i begge kategorier, og således også sidstnævnte i denne nemme dessert. Brug gerne friske majs, når de er i sæson.
4
Ingredienser
- 1 dl små tapiokaperler, kan købes i asiatiske supermarkeder eller på Asiatorvet.dk
- 4 dl vand
- 1 dl majs
- ½ dl sukker
- 25 g kokoschips
- 2 dl kokosmælk
- 1/4 tsk salt
Sådan gør du
- Bring tapiokaperler og vand i kog i en gryde, og lad det simre i ca. 10-20 minutter, til tapiokaperlerne har absorberet vandet. Tilsæt majs i de sidste par minutter af kogetiden. Tag gryden af blusset, tilsæt sukker og kokoschips – gem lidt til pynt. Giv kokosmælk og salt et kort opkog, til konsistensen bliver en anelse tykkere.
- Hæld tapiokablandingen i fire små glas, top med den saltede kokossauce, og pynt med lidt kokoschips ved servering.
- Desserten er dejlig både lun og kold.
PRØV OGSÅ: Sund 4-retters menu