-
“Forræder”-deltagere afslører: Vild timeløn
-
Deltagere revser “Forræder”-slottet: Så ulækkert er det
-
Nervesystemet på overarbejde: Jeg sked i bukserne
-
Fik særlig støtte fra Victor Lander: Sådan er forholdet i dag
-
Eva Jin: ”Jeg valgte at følge min mavefornemmelse, hvilket man aldrig skal gøre”
-
Efter voldsomt "Forræder"-exit: Blev grebet af psykolog
-
Ærlige Tine Aurvig-Huggenberger åbner op: Min søn sidder i fængsel
-
“Forræder” eller portvinsklub: Deltagerne drak fra morgenstunden
-
Det så du ikke i “Forræder”: Marie måtte trække sig
-
En clairvoyant forudså en stor ændring i Line Kirstens liv – og endte med at få ret
-
82 år, body age 65: Helge Adam Møller lever livet i overhalingsbanen
-
Havshen afslører: Takkede nej til "Forræder"

Spinatvafler med laks
Hiv vaffeljernet ud af skabet og fyld det med dej til disse lækre og mættende madvafler med spinat, fetaost og lidt laks på toppen.
Søde vafler med marmelade og knasende sukkerdrys er et sikkert hit. Men hvorfor ikke bruge vaffeljernet til andet end desserter? Den 25. marts er vaffeldag og markerer afslutningen på vinteren og starten på det spirende forår. Det fik mig i gang med disse lidt alternative vafler, som forhåbentlig kan blive en af favoritterne hjemme hos dig. Min søn på to år er i hvert fald grumme tilfreds med dem – måske fordi de ligner de søde vafler til forveksling.
4 personer, 8 stk.
Arbejdstid: 25 min.
Bagetid: ca. 5 min. pr. vaffel
200 g friske spinatblade (eller frosne, optøede)
1 spsk. smør
3 æg
100 g hvedemel
75 g speltmel (eller grahamsmel)
3 æg
1½ dl mælk
½ dl øl
1 spsk. citronsaft
50 g smør
50 g fetaost
salt og peber
Citrondressing:
2 dl skyr (eller græsk yoghurt)
1 spsk. citronsaft
1 tsk. citronskal (økologisk)
300 g laks (røget eller gravad)
Drys: evt. en håndfuld friske basilikumblade
1. Skyl spinaten, og hak den groft. Tør bladene godt, og kom dem på en varm pande med lidt smør, og steg i et par min., til de netop falder sammen. Tag dem af varmen.
2. Rør æg, hvedemel, speltmel, øl og citronsaft godt sammen. Tilsæt smeltet smør, smuldret fetaost, salt og peber, og til sidst spinatbladene.
3. Varm vaffeljernet godt op, smør det med lidt smeltet smør og kom ca. 1 dl dej på. Bag vaflen gylden og sprød i ca. 5 min. Fortsæt med resten af dejen.
Citrondressing:
4. Rør en dressing af skyr, citronsaft og -skal, og smag til med salt.
5. Servér de nybagte spinatvafler med en klat citrondressing og lidt laks brudt i mindre stykker. Pynt evt. med basilikum.
Tip: Hvis du bryder vaflerne op i små hjerter og pynter dem med lidt dressing, laks og basilikum, er de perfekte som en lille snack eller forret.