Klejner

Klejner

Klejner

  • Arbejdstid: 1 time
  • Hviletid: 1 time
  • Koge/bagetid: ca. 45 min.
  • (3-4 min pr. portion)
  • (ca. 50 stk.)
  • 250 g hvedemel
  • 75 g smør
  • 1/ 2 tsk hjortetakssalt
  • 2 tsk st. kardemomme
  • 100 g sukker
  • 1 citron (fint revet skal)
  • 2 æg (sammenpiskede)
  • 1 spsk fløde 13%
  • palmin til kogning/bagning

  1. Smuldr mel og smør evt. i en foodprocessor. Bland hjortetakssalt, kardemomme, sukker og revet citronskal i.
  2. Ælt dejen sammen med æg og fløde.
  3. Stil dejen koldt 1 time og rul den ud 2-3 mm tyk.
  4. Stik dejen ud i hjerter og stjerner med kageforme, eller skær 2 cm brede og 6-8 cm lange strimler og slå knuder.
  5. Varm palmin i en stor gryde, så den er 1/ 3 fyldt. Bag 5-6 klejner ad gangen, til de er lysebrune på begge sider, 3-4 min.
  6. Tag klejnerne op med en hulske, og læg dem på fedtsugende papir.
  7. De afkølede kager opbevares i en lufttæt dåse eller beholder.
  8. Drys flormelis igennem en si hen over kagerne lige før servering.