Opskrift på stegte ris med chili og rejer

Stegte ris med chili og rejer

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    650 Kcal
  • Fedt:
    25 %
  • Protein:
    18 %
  • Kulhydrat:
    57 %

4

Ingredienser

  • 300 g basmatiris
  • 2 spsk olie
  • 1 udkernet, fintsnittet rød chili
  • 2 fed finthakket hvidløg
  • 2 stilke fintsnittet bladselleri
  • 200 g kogte kæmperejer (evt. frosne, som er optøede)
  • 150 g ærter(frosne, som er optøede)
  • 2 sammenpiskede æg
  • salt, friskkværnet peber
  • Purløg
  • 1 pakke nan

Sådan gør du

  1. Kog risene efter anvisningen på pakningen.
  2. Varm olien i en stor sauterepande eller wok og rist chili, hvidløg og bladselleri kort heri under omrøring. Tip rejer og ris i panden sammen med ærterne og vend de sammenpiskede æg – krydret med salt og peber – i retten. Rør omhyggeligt, til æggene er let stivnede – som i en omelet. Smag til med yderligere krydderier samt rundhåndet med fintskåret purløg, og servér med lune nan.
  3. Tilberedningstid: ca. 30 minutter.
  4. TIP: Du kan også bruge andre kogte ris til retten, f.eks. jasminris.